Lockdown: «Κλείδωσε» το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις 21 Δεκεμβρίου – Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια


Ο κύβος ερρίφθη και όπως όλα δείχνουν πάμε για άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις 21 Δεκεμβρίου.

Στην απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 21 Δεκεμβρίου έφτασε η Κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ τα κομμωτήρια θα ξεκινήσουν τη λειτουργεία τους νωρίτερα.

Η Κυβέρνηση και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις εδώ και αρκετές ημέρες για το θέμα, στο οποίο από την αρχή παρουσιαζόταν διχογνωμία. Δεν ήταν άλλωστε και λίγες οι «φωνές» από την επιτροπή που δεν συζητούσαν καν το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς στις γιορτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr αποφασίστηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις 21 Δεκεμβρίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα φυσικά, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα τα κομμωτήρια

Παράλληλα, τα κομμωτήρια θα ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του ΕΕΑ έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ