Κρούσματα σήμερα: Οι αριθμοί δείχνουν συνέχεια του lockdown – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα


Κρούσματα σήμερα: Αμείωτη πίεση στις ΜΕΘ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πέμπτη εβδομάδα του lockdown, η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στη χώρα μας σε πολλές περιοχές.

Την Τετάρτη (09/12) τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν και πάλι τα 1.600, κι αυτό σε μια περίοδο που η πορεία της πανδημίας κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις επόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης ενόψει των Χριστουγέννων.

Αναφερόμενος στις κλίνες ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες στη χώρα ο κ. Κικίλιας ανέλυσε χθες τα δεδομένα για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα είπε πως, «η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά στην ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

Ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα τις γιορτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 νωρίτερα ανέφερε ότι εξετάζεται χαλάρωση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για διχογνωμία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων.

Περιγράφοντας τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό και η κατάσταση δεν αποσυμφορίζεται.

Αυτό, όπως εξήγησε, είναι αυτό που κάνει ειδικούς και κυβέρνηση να είναι επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε άνοιγμα.

Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrod’s, συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ