Κορονοϊός: Κρίσιμη μέρα για το εμβόλιο της Pfizer – Συνεδριάζει για το «πράσινο φως» η FDA


Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συγκεντρωθεί ώστε να βάλουν στο «μικροσκόπιο» τα δεδομένα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο εμβόλιο

Η ώρα της «κρίσης» για την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer στην Αμερική είναι η σημερινή καθώς στις ΗΠΑ, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στην κυκλοφορία του πολλά υποσχόμενου εμβολίου.

Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συγκεντρωθεί ώστε να βάλουν στο «μικροσκόπιο» τα δεδομένα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Την επιτροπή ορίζει η FDA ενώ έπειτα θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Πάντως ακόμα και αν η επιτροπή των επιστημόνων υπερψηφίσει ή καταψηφίσει ως ασφαλές το εμβόλιο η FDA, έχει τον τελικό λόγο για την κυκλοφορία ή όχι του εμβολίου. Η απόφαση των επιστημόνων είναι περισσότερο «συμβουλευτική», αν και πολλές φορές η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ακολουθεί την «ετυμηγορία» της εκάστοτε επιτροπής.

Όπως έχει γίνει γνωστό η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της μετά τις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα). Ανάλογη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την FDA για το εμβόλιο της Moderna στις 17 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ