Αστυνομικοί έσωσαν με αυτοθυσία ηλικιωμένη από φλεγόμενο κτήριο


Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμήθηκαν, μέσω του Γαδάρχη, οι δύο αστυνομικοί που έσωσαν ηλικιωμένη από φλεγόμενο κτίριο στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Πρόκειται για τους αστυνομικούς Αργύρη Μούρτικα και Σπύρο Σταμουκώστα, οι οποίοι πήραν την τιμητική πλακέτα με το σήμα του «Αστυνομικού Σταυρού» που αποτελεί μετάλλιο αυταπάρνησης.

Οι δύο αστυνομικοί διέσωσαν γυναίκα από φλεγόμενο κτίριο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Όλα ξεκίνησαν όταν αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας τους ότι έχει ξεσπάσει φωτιά σε σπίτι. Η γυναίκα που ήταν στο εσωτερικό του ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Όπως περιγράφει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Αποστολόπουλος, «μπήκαν εντός της φλεγόμενης οικίας και με κίνδυνο της ζωής τους, μετέφεραν τη γυναίκα μαζί με το αμάξιδιο σε ασφαλές σημείο εκτός της οικίας της, που στη συνέχεια κάηκε ολοσχερώς».

Σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής θεωρείται βέβαιο ότι αν δεν είχαν επιχειρήσει οι αστυνομικοί προ αφίξεως της Π.Υ η ηλικιωμένη θα είχε απανθρακωθεί.

Ο κ. Αποστολόπουλος προσθέτει ότι «οι συνάδερφοι επιχείρησαν χωρίς κανένα εξοπλισμό (αντιπυρικα είδη κ.α) και με αυτοθυσία έπραξαν ότι τους υπαγόρευσε η συνείδηση τους αλλά και η αστυνομική τους παιδεία! Τιμώντας τους ίδιους,τις οικογένειές τους καθώς και την αστυνομική οικογένεια. Όλους εμάς δηλαδή που στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και το βάρος που φέρουμε καθώς και τις βολές που δέχεται το αστυνομικό σώμα από συγκεκριμένες, ευτυχώς μικρές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες, έχουμε ανάγκη να γίνονται, να αναγνωρίζονται και να προβάλλονται τόσο θετικές και ανιδιοτελής πράξεις! Ελπίζουμε η πολιτεία να αναγνωρίσει και να τιμήσει έμπρακτα τον μόχθο του Έλληνα αστυνομικού προστατεύοντας τον και δικαιώνοντας τους καθημερινούς αγώνες καθημερινών ηρώων».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ