Κορωνοϊός – Εμβολιαστικά κέντρα: Ορίστηκε η λειτουργία τους στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών


Πρόκειται για τα εξής:

1)Κέντρο Υγείας Σαπών (2)

2) Αγροτικό Ιατρείο Ξυλαγανής (1)

3) Αγροτικό Ιατρείο Μαρώνειας. (1)

Στη σχετική δήλωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών θα συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στην άψογη λειτουργία των κέντρων καλύπτοντας τις ανάγκες τους όπως απολυμάνσεις χώρων, καθαριότητας, γραμματειακής υποστήριξης κλπ.».

Το εμβολιαστικό σχέδιο προβλέπει την δυνατότητα ανοσοποίησης περισσοτέρων από 2 εκατομμυρίων πολιτών ανά μήνα. Στόχος είναι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας εντός του 2021.

Στη χώρα μας θα έρθουν πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων σε πρώτη φάση και με αυτές τις δόσεις πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα, αφού το εμβόλιο είναι δύο δόσεων και ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου, εντός 24 ωρών από την παραλαβή των εμβολίων.

Για να μπορέσουν να διανεμηθούν τα εμβόλια σε όλη την Ελλάδα, θα δημιουργηθούν έξι τεράστιες φαρμακαποθήκες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα και Τρίκαλα, ενώ επειδή τα εμβόλια είναι ευαίσθητα βιολογικά προϊόντα, απαιτούνται ειδικές συνθήκες για τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας. Για το λόγο αυτό επιστρατεύονται 14 ψύκτες βαθιάς κατάψυξης, οι οποίοι πρέπει να είναι απολύτως προστατευμένοι. Τα ψυγεία αυτά θα εγκατασταθούν σε κομβικά σημεία της ελληνικής επικράτειας, ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής αποθήκευση και διανομή των εμβολίων στα σημεία εμβολιασμού. Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ενώ εθελοντικά θα «επιταχθούν» εκατοντάδες οχήματα μεταφοράς φαρμάκων με την επίβλεψη του Στρατού και της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ