Το χαβά τους οι Τούρκοι: Μεροληπτική η στάση της ΕΕ


Το άσπρο-μαύρο κάνει για άλλη μια φορά η Τουρκία μετά τη Σύνοδο Κορυφής κατηγορώντας την ΕΕ για «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση.

Η Τουρκία καλεί, μάλιστα, την ΕΕ να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η διάσκεψη με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που προτείνει είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν, δε, ότι είναι έτοιμοι για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις «παρά την προκλητική της συμπεριφορά», και καλούν την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».

Από την διαστρέβλωση της αλήθειας δεν θα μπορούσε να λείπει και η κατηγορία κατά της Ελλάδας για επαναπροώθηση μεταναστών: «Είναι ντροπή για την ΕΕ που η Ελλάδα ωθεί τους μετανάστες πίσω στο Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και η συμμετοχή της Frontex σε αυτές τις ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών χωρίς να σταματήσουμε αυτές τις παραβιάσεις και τις πρακτικές συλλογικής απέλασης, οι οποίες είναι σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδικάζονται έντονα από το διεθνές κοινό. Η ΕΕ πρέπει να δείξει την ευαισθησία της στη διαχείριση της μετανάστευσης όχι στη χώρα μας, αλλά στην Ελλάδα και στη συστηματοποίηση της απάνθρωπης μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ