Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου


Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της ενδεχόμενης εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου 3 ώρες, ενώ κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε: «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, όταν ανέκυψε το ζήτημα της δυνατότητας ή μη της εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Βασιλικής Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες. Με την έκδοση σχετικού βουλεύματος που έκρινε ότι δεν επιτρέπεται να θέτει ερωτήματα, η υπόθεση επανεκκίνησε με την συνέχιση της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελέας δεν ήταν παρούσα στην σημερινή κατάθεση, καθώς δήλωσε ασθένεια.

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ