Φουντώνουν τα σενάρια: Τι σημαίνει η κοινή παρουσία Σαμαρά – Βενιζέλου


Για ορισμένους εντός της Χαριλάου Τρικούπη μοιάζει επικίνδυνα με σελίδα από τα προσεχώς, αφού σχολιάζουν πως η παρουσία των «αγαπημένων παιδιών» των δανειστών, μπορεί και να σχετίζεται με τα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Μία συνάντηση βγαλμένη από το σκοτεινό παρελθόν, όταν οι «τροϊκανοί» αλώνιζαν στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου «Απόπειρα Δολοφονίας», με παρόντες τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα, για ορισμένους εντός της Χαριλάου Τρικούπη μοιάζει επικίνδυνα με σελίδα από τα προσεχώς, αφού σχολιάζουν πως η παρουσία των «αγαπημένων παιδιών» των δανειστών, μπορεί και να σχετίζεται με τα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του -και υπουργός Οικονομικών που επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου- Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσουν για το βιβλίο του πρώην υπουργού και διεκδικητή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου. Το βιβλίο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Απόπειρα Δολοφονίας» αφηγείται τα όσα έζησε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis – την οποία και θεωρεί προσπάθεια «εξόντωσης» του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων φαίνεται απολύτως λογική, καθώς με τον συγγραφέα δεν τους συνδέει μόνο η τραγική για τη χώρα τριετία, αλλά και το ότι είχαν βρεθεί όλοι μαζί στο «μάτι του κυκλώνα» της πολύκροτης υπόθεσης, πριν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον των κυρίων Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το τι συνέβη τότε, ανήκει στο οριστικά παρελθόν. Αυτό που απασχολεί τους πάντες -και κυρίως την Χαριλάου Τρικούπη- είναι το μέλλον. Για την ακρίβεια, οι προθέσεις του Αν.Λοβέρδου και τι ρόλο θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να έχουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, η επιθυμία του πρώην υπουργού να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, είναι δεδομένη. Έτσι, δεν αποκλείουν η παρουσία των δύο πρώην ισχυρών ανδρών της ελληνικής πολιτικής σκηνής να είναι επί της ουσίας μία έμμεση, πρώτη δημόσια δήλωση στήριξης του στον εσωκομματικό αγώνα.

Σημειολογικά, πάντως, η κοινή παρουσία της «σαμαρικής» Δεξιάς και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε από το κόμμα αφότου δεν τον συμπεριέλαβαν στα ψηφοδέλτια των εκλογών του 2019, είναι ένα δυνατό μήνυμα προς του «δεξιούς» ψηφοφόρους για στήριξη του κ. Λοβέρδου. Παράλληλα, όμως, ίσως και να είναι «δίκοπο μαχαίρι» για τον πρώην υπουργό, αφού ίσως έτσι «δικαιώνει» τις καταγγελίες της Φώφης Γεννηματά για απόπειρα εμπλοκής ξένων δυνάμεων στο εσωτερικό της παράταξης.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν -αν και προς το παρόν αποφεύγουν να το εκφράσουν δημόσια- πως αν ο Αν. Λοβέρδος καταφέρει και κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση με τη στήριξη δυνάμεων της Δεξιάς, τότε η παράταξη θα λάβει μια πορεία χωρίς επιστροφή.

Από τη στιγμή που πολιτικά μοιάζει να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία, παρά στο δικό του κόμμα, θεωρούν ότι το ΚΙΝΑΛ θα μετατραπεί σε «δορυφόρο» του κυβερνώντος κόμματος – με πιθανό «αντάλλαγμα» κάποια υπουργεία σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, αφού οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ