Κρήτη: Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του γιατρού «μαϊμού» – Πού εξέταζε τους ασθενείς


Στα δίχτυα της αστυνομίας φαίνεται ότι έπεσε ένας άνδρας και μια αλλοδαπή, οι οποίοι φέρονται να εξαπατούσαν πολίτες με «θαυματουργές» θεραπείες, στην Κίσσαμο.

Οι δύο συλληφθέντες προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση, καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη, μιλώντας στο Creta24, έπειτα από αρκετές αναφορές που είχαν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για έναν «ψευτογιατρό», ζήτησαν από τον Ιατρικό Σύλλογο να επιβεβαιώσει αν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Συλλόγου. «Αφού εξασφαλίστηκε ότι δεν ήταν πιστοποιημένος γιατρός, έγινε η εξάρθρωση του».

Η κ. Ορφανουδάκη, ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επισκέπτονται κάποιον γιατρό, αν δεν είναι σίγουροι. «Είναι εύκολο, να δώσεις σε κάποιον ελπίδα ότι μπορεί να γίνει καλά 100%. Αλλά πρέπει να ελέγξουμε αν είναι πραγματικότητα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να μπει στα site των Ιατρικών Συλλόγων και να ελέγχουν αν είναι οι γιατροί εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κάθε Συλλόγου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Ορφανουδάκη, κατά διαστήματα υπάρχουν διάφορες αναφορές για «θεραπευτές». «Κάθε χρόνο, φτάνουν σε εμάς 2 με 3 αναφορές για ανθρώπους που επωφελούνται από αυτό και δίνουν φρούδες ελπίδες. Συνήθως, πρόκειται για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν ελεγχθεί επαρκώς από την ιατρική επιστήμη και για τα οποία προφανώς δεν υπάρχει ίαση. Επιζητώντας την όμως, πέφτουν στα δίχτυα κάποιων κακοθελητών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ