Μενδώνη: Η αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την Ακρόπολη


Γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε η ομιλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία αναφερόμενη στην ζήτημα της Ακρόπολης έριξε το φταίξιμο στην αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη πρέπει να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν έργα και αντιπλημμυρικές μελέτες το 2015. Και τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις υδραυλικές μελέτες και έργα απορροής ενοχλούνται επειδή παράγεται έργο» ανέφερε η κυρία Μενδώνη, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυρία Μενδώνη ζήτησε τις μελέτες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η κατασκευή στην Ακρόπολη, υποστηρίζοντας: «Για την Ακρόπολη συνέβη ό,τι συνέβη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Αυτές οι μελέτες που οδήγησαν στην υλοποίηση των συγκεκριμένων ραμπών…Τι είδους μελέτες είχαν γίνει; Μη μου πείτε για ράμπες ΑμεΑ. Δεν πρόκειται γι’ αυτό γιατί η διαδρομή έχει κλίση 6%».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυρία Μενδώνη λέγοντας ότι δεν έχουν στηριχθεί οι καλλιτέχνες της χώρας και καταλήγοντας ρύθμιση του υπουργείου πολιτισμού που επιτρέπει έπειτα από προϋποθέσεις την ενοικίαση μουσειακών συλλόγων. Το τελευταίο ζήτημα σχολίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδεας Λοβέρδος, στηρίζοντας την κίνηση της κυβέρνησης.

«Από την περασμένη εβδομάδα περιμένω μια ευκαιρία να γίνει αυτή συζήτηση. Την πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού να μπορούν τα μουσεία μας να εκθέτουν τα πάρα πολλά ευρήματα που έχουν στις αποθήκες τους μέσα από συμφωνίες στο εξωτερικό την επαινούμε. Ο κύριος Παπανδρέου που πήρε το λόγο από την αίθουσα, είπε ότι αρχαιότητες είναι πρεσβευτές μας και αυτό είναι αλήθεια. Είναι καλύτερο να απαξιώνονται οι αρχαιότητες αυτές στα υπόγεια των μουσείων; Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξαναδούμε» ανέφερε ο κ. Λοβερδος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε τα βέλη για την Ακρόπολη η κυρία Μενδώνη, λέγοντας: «Ξεχάσατε ότι έγινε το 2013 όταν έπεσε τμήμα του βόρειου τείχους στο τμήμα των προπύλαιών; Με με αφορμή αυτό ξεκίνησε το υπουργείο πολιτισμού να κάνει μελέτες υδραυλικές με τελευταία υπογραφή έγκρισης το 2014 με υπογραφή του σημερινού προέδρου της Βουλής κ. Τασουλα και από όταν αναλάβατε δεν έγινε τίποτα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ασε μας ρε τσολι που θα μιλησεις κι ολας.Εχεις καταστρεψει το πολιτισμο και το κυρος της Πολιτισμικης Ελλαδας με τις αηδιες σου.Τα λεφτα τα δωσατε στον μεγαλοεργολαβο στη Θεσσαλονικη;Μην αμελειτε,περιμενει τη δοση του.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ