Προειδοποίηση Βασιλακόπουλου: Ακόμα και το μερικό άνοιγμα της αγοράς ισούται με παραπάνω κρούσματα

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το οποιοδήποτε άνοιγμα θα οδηγήσει σε μαθηματικά βέβαιη αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε

Με αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ισούται το άνοιγμα της αγοράς, έστω και αν είναι μερικό, προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Θοδωρής Βασιλακόπουλος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το οποιοδήποτε άνοιγμα θα οδηγήσει σε μαθηματικά βέβαιη αύξηση των κρουσμάτων. Το ερώτημα είναι αν αυτή η αύξηση θα είναι ελεγχόμενη ή θα γίνει ανεξέλικτη», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών. «Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουμε μάθει να προστατεύουμε τον εαυτή μας και τους άλλους με τον σωστό τρόπο».

Σχετικά με το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο καθηγητής σημείωσε ότι οποιαδήποτε χαλάρωση στις μετακινήσεις, «θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των κρουσμάτων», ενώ πλέον αντίπαλος στη μάχη με την πανδημία είναι και το κρύο.

«Το κρύο αυξάνει τη μεταδοτικότητα, άρα πρέπει να προσέξουμε ακόμη περισσότερο».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι προς τον Μάιο του 2021, που θα υπάρχει μια κάλυψη γύρω στο 70% του πληθυσμού, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Προς τον Μάιο που θα έχει ανοίξει και ο καιρός και θα μειωθεί και η μεταδοτικότητα του ιού, αν όλοι φερθούμε λογικά και εμβολιαστούμε, νομίζω ότι θα ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here