Κορονοϊός: «Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου – Σπριντ για την επιχείρηση εμβολιασμού από την κυβέρνηση


Στο «μικροσκόπιο» από το κυβερνητικό επιτελείο η διανομή και διάθεση του εμβολίου αλλά και οι διαδικασίες εμβολιασμού των πολιτών 

Πατάει «γκάζι» η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον οδικό χάρτη παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων.

Η μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας και η εκστρατεία ενημέρωσης εξετάστηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επί τάπητος τέθηκε το σχέδιο της προετοιμασίας, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ε.Ε. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε εκτενώς και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία θα έχουν ληφθεί χιλιάδες δόσεις εμβολίου της Pfizer.

Κάθε πολίτης θα μπορεί από τον Ιανουάριο να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Προϋπόθεση για να χορηγηθεί σε κάποιον το εμβόλιο είναι να έχει συνταγογραφηθεί και να έχει ληφθεί ιατρικό ιστορικό.

Οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, αυστηρά παρουσία γιατρού, ενώ η διαδικασία δεν θα διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Κυρίως αεροπορικώς θα έρθουν οι παρτίδες με τα εμβόλια. Τα αεροσκάφη με τα εμβόλια θα προσγειωθούν στα αεροδρόμια της χώρας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες από τις παρτίδες θα έρθουν οδικώς, στα ειδικά φορτηγά ψυγεία.

Αναφορικά με τους χώρους φύλαξης προκρίνονται δυο επιλογές: Τα νοσοκομεία και οι στρατιωτικοί χώροι.

Εν τω μεταξύ αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει, στις 6 το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων είναι ελληνικής καταγωγής και γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά με την εμπειρία και γνώση τους στην ανάπτυξη ενός κλάδου που θα στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία, και θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ