Κορωνοϊός ΗΠΑ εμβόλιο: Οι πρώτες παρτίδες αναμένονται το πρωί της Δευτέρας


Κορωνοϊός ΗΠΑ εμβόλιο: Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer και BioNTech εναντίον του κορωνοϊού, που έλαβαν άδεια τη Παρασκευή, στις ΗΠΑ, θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού της χώρας, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

«Η διανομή έχει ξεκινήσει» και «τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Operation Warp που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου. «Είμαστε 100% σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς» τότε, πρόσθεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες βράδυ, μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή σήμερα.

Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν εξοπλιστεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από αύριο, Κυριακή, από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν. “Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα. Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους. Διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε “τοποθετηθεί από πριν” προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων χθες βράδυ.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε χθες πως ενημέρωσε την Pfizer / BioNTech ότι σκοπεύει να κινηθεί ταχύτατα προς την εξουσιοδότηση του εμβολίου της κατά της Covid-19. «20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα εμβολιαστούν εντός των ερχόμενων εβδομάδων», δήλωσε με tweet του ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

Ο FDA από την μεριά του τόνισε πως ενημέρωσε την εταιρεία πως θα κινηθεί ταχύτατα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση της εξουσιοδότησης επείγουσας χρήσης. Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Επιχείρηση Warp Speed , που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να εκτελέσουν τα σχέδιά τους για έγκαιρη διανομή του εμβολίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ