Click away: Στην Ερμού για «αυτοψία» ο Κώστας Μπακογιάννης


Click away: Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στον πιο κεντρικό δρόμο της αγοράς της πρωτεύουσας, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας.

Από την Κυριακή επιστρέφει το λιανεμπόριο σε – διαφορετικού τύπου – λειτουργία. Το click away κάνει πρεμιέρα και από τις 11:00 θα αρχίσει να εφαρμόζεται η διαδικασία της παραλαβής εκτός καταστήματος από τους πολίτες που έχουν ήδη παραγγείλει τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να προετοιμαστούν και να εναρμονιστούν με τις νέες επιταγές της λειτουργίας της αγοράς, ενώ από πλευράς κυβέρνησης έχει γίνει σαφές ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα και παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού, το click away θα σταματήσει αυτόματα.

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τον αντιδήμαρχο και μέλος της οικονομικής επιτροπής, Νίκο Αβραμίδη, βρέθηκαν στην Ερμού όπου θέλησαν να διαπιστώσουν πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του click away.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Αβραμίδη

Η αγορά εκπέμπει SOS

Ο Νίκος Κογιουμτσής, Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πρεμιέρα του click away αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία θα αρχίσει την Κυριακή από τις 11:00 και θα διαρκέσει ως τις 18:00, ενώ από τη Δευτέρα το ωράριο θα είναι 07:30 – 21:00, όπως έχει συμφωνηθεί. Παραμένει, βέβαια, η αγωνία για το κατά πόσο θα είναι λειτουργικό και πώς θα ανταποκριθούν τα καταστήματα.

Η κατάσταση, πάντως, από τους καταστηματάρχες παρουσιάζεται με μελανά χρώματα.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν τελειώσει και εκφράζονται φόβοι ακόμα και για 10.000 λουκέτα, απόρροια της κρίσης του κορονοϊού και σε οικονομικό επίπεδο, πέρα από το υγειονομικό που προξενεί και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, η ΕΣΕΕ χθες συνεδρίασε εκτάκτως ενόψει της κατάστασης και έστειλε ψήφισμα-αίτημα προς τον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία για στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με μέτρα όπως:

  • Συνέχιση της μείωσης του ενοικίου μέχρι τέλος Μαρτίου του 2021
  • Συνεχόμενες ενισχυμένες Επιστρεπτέες προκαταβολές
  • 120 δόσεις για όλα τα χρέη που έχουν προκληθεί από την πανδημία
  • Ακατάσχετος λογαριασμός επιχειρηματία για να μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρησή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι βγηκε το βλαμμενο,να μας δειξει το μποι του;Και συ ρε αντιπροεδρε το εριξες στη γκρινια;Τοσο ξεφτιλα;Αυτη ειναι η αντιδραση σας;Τα παιδακια φυσικα,κανενα καθικι δε τα σκεφτεται.Ντροπη σας και καλα να παθετε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ