Μετακινήσεις: Τι αλλάζει από την Κυριακή – Ποιοι μπορούν να πάνε από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Lockdown: Διαφοροποιήσεις στην απαγόρευση μετακινήσεων λόγω της εφαρμογής του click away. Τι ισχύει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τα Χριστούγεννα.

Επιστροφή του λιανεμπορίου από την Κυριακή, με τη λειτουργία του click away να είναι αυτή που ξεκίνησε από τις 11:00 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινά από τις 7:30 και θα διαρκεί ως τις 21:00 το βράδυ. Η μερική λειτουργία της αγοράς είναι αυτή που φέρνει και αλλαγές στο κομμάτι των μετακινήσεων των πολιτών, με όλα τα υπόλοιπα μέτρα του lockdown να παραμένουν σε ισχύ.

Η διαφοροποίηση που υπάρχει, λοιπόν, αφορά την ώρα που ξεκινά η απαγόρευση μετακινήσεων. Μέχρι πρότινος η απαγόρευση ίσχυε από τις 21:00 ως τις 05:00. Με δεδομένο ότι το click away για τα καταστήματα θα σταματάει στις 21:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας πλέον μετατίθεται κατά μία ώρα και θα ισχύει από τις 22:00 ως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here