Κορονοϊός: Τα ρεβεγιόν φοβίζουν τους ειδικούς – «Φρένο» στη διεύρυνση του ωραρίου τα Χριστούγεννα


Μετά το άνοιγμα της αγοράς, τα ρεβεγιόν αποτελούν την επόμενη μεγάλη ανησυχία των ειδικών

Χαρακτηριστική του προβληματισμού των λοιμωξιολόγων η ατάκα του καθηγητή Νικόλαου Σύψα: «Κάθε συνάντηση οικογενειών μπορεί να επιφέρει τη διασπορά. Δεν το λέω αυτό γιατί είμαι κακός αλλά γιατί το βλέπουμε. Τα στοιχεία μας λένε ένα πράγμα: Ενδοοικογενειακή διασπορά».

Στο ίδιο πνεύμα και δείχνοντας την πρόθεση που υπάρχει για την ώρα στην κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επέκταση στις ώρες μετακινήσεων δε θα υπάρξει. Ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορoνοϊό σε μεγαλύτερους, κατά τους γιατρούς είναι ό,τι πιο επικίνδυνο» δήλωσε την Κυριακή στο MEGA.

Κληθείς να απαντήσει ο Νίκος Σύψας στο ερώτημα εάν θα πρέπει να βρίσκονται έως εννέα άτομα ή δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων, επανέλαβε ότι σε κάθε οικογένεια μπορεί να υπάρχει ένα μολυσμένο άτομο αλλά ασυμπτωματικό.

Πρόσθεσε ότι καμιά οικογένεια δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής και προειδοποίησε ότι ένα γιορτινό τραπέζι θα μπορούσε να καταλήξει με καλεσμένους αρρώστους ή ακόμη και διασωληνωμένους στο νοσοκομείο.

Τα στοιχεία δείχνουν εξάλλου ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει πάρει ανάσα ακόμα από την πίεση που ξεκίνησε να δέχεται εδώ και περίπου έναν μήνα.

Οι 552 διασωληνωμένοι συμπολίτες μας που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δείχνουν στους ειδικούς ότι τα όποια βήματα προς την αύξηση της κινητικότητας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ