Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη – Ελαφρά υποχώρηση στην πίεση στο ΕΣΥ


«Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην βρεθούμε με ανθρώπους από άλλα νοικοκυριά» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εξήγησε θα ήταν λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο τις γιορτινές ημέρες, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μέτρα υγιεινής και προστασίας για όλους μας.

«Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος που καταλήξαμε στον αριθμό των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης. «Έχουμε πει ότι επιτρέπεται να βρεθούν στο ίδιο σπίτι δύο οικογένειες, οι οποίες κατά μέσο όρο αποτελούνται από 9 άτομα», υπογράμμισε.

«Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα κυριότερα σημεία πίεσης στο ΕΣΥ δείχνουν ελαφρά υποχώρηση. Η κατάσταση παραμένει όμως κρίσιμη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 20% λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ