Αμετανόητος ο Ερντογάν: Προκαλεί ξανά παρά το χαστούκι από τις ΗΠΑ


 «Δεν θα μας σταματήσουν οι κυρώσεις, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας», υποστήριξε ο «σουλτάνος». Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος για την ΕΕ που για άλλη μια φορά αντί να τον βάλει στη θέση του τον στήριξε λόγω Μέρκελ.

Η επιβολή κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ για την αγορά των ρωσικών S-400 θα περίμενε κανείς να ανακόψει την προκλητικότητα της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως, παρουσιάζεται αμετανόητος και για ακόμα μια φορά οδηγεί την κατάσταση στα άκρα.

Λίγη ώρα μετά τη νέα τουρκική Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Θάσο και Λήμνο, ήρθε η τοποθέτηση του σουλτάνου σε ομιλία που έκανε μετά το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι επιθετικός και αδιάφορος για τη διεθνή πολιτική κοινότητα και έκανε σαφές πως η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με κάθε τρόπο.

«Μας θλίβει η ενίσχυση της ρητορικής των κυρώσεων, όμως οι πιέσεις δεν θα σταματήσουν την Άγκυρα από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Τα μέτρα δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Φαίνεται, μάλιστα, πως οι πρόσφατες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής, όπου ελέω Μέρκελ έπεσε στα… μαλακά, πλέον έχει κι αξιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Περιμένουμε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και από τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Ερντογάν που φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να ρίξει τους τόνους και να συμμορφωθεί αλλά εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά των προκλήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ