Lockdown – Παπαθανάσης: Διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών


O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε το πώς γίνεται η εφαρμογή του click away, τις αλλαγές στις αρχικές αποφάσεις, και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές

Μιλώντας στο MEGA σχολίασε, την αλλαγή στην αρχική απόφαση που ήταν να μην ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «Προσθέσαμε μέσα ασφαλείας, και έχουμε προσθέσει πλαστικό μεταξύ πελάτη και εργαζόμενου για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία. Είδαμε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία».

«Δεν πιεστήκαμε από κανέναν. Κρίθηκε την Παρασκευή ότι σωστό θα ήταν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, αλλά θα υπήρχε μεγάλη προσπάθεια καταστρατήγησης για τις υπηρεσίες για τα νύχια, αν δεν άνοιγαν. Ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν, για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει κάτι με κανόνες. Σε μια τέτοια εποχή πολλά πράγματα κρίνονται και στην πορεία της εξέλιξης, δεν τα έχεις έτοιμα από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με το άνοιγμα, τελικά, των εμπορικών κέντρων, ο ίδιος είπε ότι «Η ΚΥΠ λέει ότι μπορούν να λειτουργήσουν στους ανοιχτούς χώρους. Η οδηγία λέει ότι εκτός των κοινόχρηστων χώρων μπορούν να δίδονται τα προϊόντα, αντιμετωπίζοντας όλα τα καταστήματα ως μία ενότητα. Λειτουργεί ένα εμπορικό κέντρο ως ένα κατάστημα».

«Το λιανικό εμπόριο δεν άνοιξε. Τα προϊόντα τα παραλάμβανε κάποιος στο σπίτι, τώρα μπορεί να τα παραλάβει από το κατάστημα. Ήταν εκατοντάδες χιλιάδες οι παραγγελίες, που δεν ήταν δυνατόν να τις ικανοποιήσουν οι ταχυμεταφορικές εταιρίες. Κατά τα άλλα όλα τα καταστήματα θεωρούνται κλειστά με κρατική εντολή, που σημαίνει ότι λαμβάνουν όλα αυτά τα κίνητρα που έχουν δοθεί», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο τρόπος λειτουργείας

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν από την Τρίτη 15/12/2020 τα κέντρα περιποίησης νυχιών περιγράφεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι οι εξής:

Υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ με ΚΑΔ: 96.02.13.04

Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών με ΚΑΔ: 96.02.13.05

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως και στα κομμωτήρια οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ή με ραντεβού μέσω διαδικτύου.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την έναρξη λειτουργίας τους να έχουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών ο οποίος θα επιδεικνύεται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Η απόσταση ανάμεσα στις θέσεις εργασίας θα είναι 2 μέτρα.

Ανάμεσα στους πελάτες θα πρέπει να υπάρχει διαχωριστικό τύπου πλέξιγκλας.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και για το προσωπικό και για τους πελάτες.

Το προσωπικό πρέπει να φοράει γάντια μιας χρήσης.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 07:00 έως τις 21:00 και είναι προαιρετικό.

Επίσης, προαιρετική είναι και η λειτουργία τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Έως 100 τ.μ. θα πρέπει να είναι στον χώρο 4 άτομα και άνω των 100 τ.μ. θα είναι ένα άτομο ανά 15 τ.μ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ