Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον Καναδά


Εμβόλιο κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Ο Καναδάς ξεκίνησε τη Δευτέρα (14/12) την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19, κάνοντας το εμβόλιο σε υγειονομικούς. Έγινε με αυτόν τον τρόπο η τρίτη χώρα παγκοσμίως που χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η πρώτη δόση χορηγήθηκε στην Ανίτα Κουίντατζεν, μια βοηθό νοσηλεύτρια στο κέντρο Rekai, έναν οίκο ευγηρίας στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Η ίδια δήλωσε «ενθουσιασμένη» που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, φορώντας μάσκες, έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της.

«Σήμερα, πραγματικά, κάναμε στροφή 180 μοιρών», δήλωσε ο γιατρός Κέβιν Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημιακού ινστιτούτου Michener, όπου έγινε το εμβόλιο.

«Η ίδια εργάστηκε ακούραστα όταν έπληξε η πανδημία Covid-19 τον οίκο ευγηρίας, κάνοντας συχνά διπλές βάρδιες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι έκαναν τα πρώτα εμβόλιά τους μετά τη νοσηλεύτρια.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε φτάσει στον Καναδά μια πρώτη παρτίδα του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού των Pfizer και BioNTech.

«Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19 έφθασε στον Καναδά», είχε αναφέρει μέσω twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.

«Αυτό είναι καλό νέο. Αλλά η μάχη εναντίον της COVID-19 δεν τέλειωσε. Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, ας διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την επαγρύπνησή μας» έσπευσε να συμπληρώσει ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ