Καπραβέλος ΜΕΘ: Πέθανε μητέρα δίπλα στον διασωληνωμένο γιο της

Καπραβέλος κορωνοϊός: Πέθανε μητέρα δίπλα στον διασωληνωμένο γιο της. Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου δημοσιοποίησε σήμερα το σοκαριστικό γεγονός. 

Την  ίδια στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη φαίνεται να υποχωρούν, στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ της πόλης η πίεση είναι ακόμα πολύ μεγάλη. “Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε σήμερα στον Σκαϊ ο Νίκος Καπράβελος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;” Επιπλέον,  ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι  “ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος”.

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι “τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν” και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here