Κορονοϊός: Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί για νέα έξαρση τον Ιανουάριο


Κορονοϊός Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι τη μεγαλύτερη έξαρση του ιου την περιμένουν οι ειδικοί τον Ιανουάριο, όπου οι κορoνοϊοι αναπτύσσουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό κύμα παραδοσιακά.

Στο γεγονός ότι με το εμβόλιο δεν λήγει αυτομάτως η πανδημία αναφέρθηκε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικης Σχολης ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως ακόμη και με το εμβόλιο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. “Θα υπάρχει ακόμα διάδοση, για αυτό πρέπει να τηρηθούν τα υπόλοιπα μέτρα για τη δημόσια Υγεία.

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι τη μεγαλύτερη έξαρση του ιου την περιμένουν οι ειδικοί τον Ιανουάριο, όπου οι κορωνοϊοι αναπτύσσουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό κύμα παραδοσιακά.

Τόνισε δε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις γιορτές και να αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς. “Καθώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, η συνάθροιση 9 ατόμων στις γιορτές, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή” είπε ο κ. Τσακρής, αναφερόμενος στην περίοδο των Χριστουγέννων, σημειώνοντας ότι “πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις στα σπίτια, να αερίζεται καλά ο χώρος και αν υπάρχουν μεγαλύτερες ηλικίες ανθρώπων να γίνεται χρήση μάσκας. Σημαντικό είναι επίσης, μετά από αυτές τις συναντήσεις να αποφεύγονται άλλες κοινωνικές επαφές, ώστε να μην υπάρξει διασπορά”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ