Η.Π.Α κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα θύματα του φονικού ιού

Η.Π.Α κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα θύματα του φονικού ιού. Ένας θλιβερός αριθμός υπό οιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ιδιαίτερα δεδομένης της ταχύτητας με την οποία ο ιός σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 17.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από COVID-19. Και με εκατοντάδες χιλιάδες νέες περιπτώσεις να αναφέρονται κάθε μέρα, ο αριθμός της επόμενης εβδομάδας μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Για λίγο, τα ποσοστά θανάτου του COVID-19 στις Η.Π.Α. βελτιώθηκαν, ακόμα και όταν ο ιός συνέχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Σε εθνικό επίπεδο, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πέθαιναν από COVID-19 κάθε μέρα αυτή την άνοιξη.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ο αριθμός μειώθηκε σε 1.000 ή λιγότερους την ημέρα. Από τότε, η τάση έχει αντιστραφεί και από τις 3:30 μ.μ. στις 14 Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι 300.267 σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Σε ένα νοσοκομειακό σύστημα της Νέας Υόρκης αυτή την άνοιξη, περίπου το 1/4 των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 πέθαναν. Αλλά μέχρι τον Αύγουστο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 7%. Οι νέες θεραπείες και η καλύτερη κλινική γνώση μεταξύ των γιατρών έπαιξαν ασφαλώς ρόλο σε αυτή την πρόοδο. Τώρα, αυτή η πρόοδος αντιστρέφεται. Οι μετρήσεις των υποθέσεων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που καταρρίπτουν προηγούμενα αρχεία, που νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα αγωνίζονται για άλλη μια φορά να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Στις 11 Δεκεμβρίου, 300 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από τον ιό.

Τα αρχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό έχουν οριστεί και επαναφέρονται επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες. Κρίνοντας από τον τεράστιο αριθμό νέων υποθέσεων που καταγράφονται κάθε μέρα αυτό το μήνα, αυτός ο ζοφερός κύκλος θα συνεχιστεί. Στις 11 Δεκεμβρίου, 231.775 νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ούτε αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ. Οι Η.Π.Α. εξακολουθούν να ξεπερνούν την αύξηση σε περιπτώσεις και θανάτους που προβλέπονται μετά τις Ευχαριστίες, και ένα άλλο κύμα μπορεί να ακολουθήσει τις διακοπές του Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here