Ερντογάν: Μετά το «χαστούκι» των ΗΠΑ «παρακαλάει» την Ευρώπη – «Η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο»


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοιγάν δεν δίστασε να κατηγορήσει και πάλι την Ελλάδα, ότι είναι αυτή που αποφεύγει συνεχώς τον διάλογο

Σε επανεκκίνηση των σχέσεων Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε αυτή την επιθυμία κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σημειώνεται ότι αυτή, είναι η πρώτη επαφή του Ερντογάν, με Ευρωπαίο αξιωματούχο μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης.

Ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία εξέδωσε η τουρκική προεδρία, «η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την ΕΕ», ενώ κάνει λόγο για επανέναρξη συνομιλιών στη βάση των κοινών συμφερόντων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοιγάν δεν δίστασε να κατηγορήσει και πάλι την Ελλάδα, ότι είναι αυτή που αποφεύγει συνεχώς τον διάλογο, αναφέροντας παράλληλα ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να του να χτιστεί με την ΕΕ, ένα πιο θετικό κλίμα, με οδηγό το σύμφωνο μετανάστευσης που υπέγραψε η χώρα του με την Ένωση το 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βασίζονται στη νομιμότητα, ισχυριζόμενος ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει πάντοτε τις απαραίτητες προσπάθειες για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην περιοχή.

«Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνετή στάση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Σημειώνεται ότι, η νέα «προσέγγιση» του Ερντογάν έρχεται δυο ημέρες μετά τις σκληρές κυρώσεις που επεβλήθησαν στην χώρα του από τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ