Κορονοϊός – Εμβόλιο: Πόσες δόσεις και πότε θα έρθουν στην Ελλάδα – Το καλό και το κακό σενάριο


Εμβόλιο κορονοϊού: Την καλή και την κακή πλευρά της έλευσης των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας  

Εν αναμονή των πρώτων εμβολίων βρίσκεται η χώρας μας, ούτως ώστε να μπορέσει να δώσει την δική της μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκριση του εμβολίου κορονοϊού της Pfizer, «αυτό έχει μια καλή και μια κακή διάσταση».

Αυτή η διττή απάντηση του κ. Πέτσα, έφερε στο προσκήνιο αρχικά την καλή διάσταση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η έγκριση για το πρώτο εμβόλιο θα υπάρξει «πριν να φύγει η χρονιά». Από την άλλη όμως, το κακό επακόλουθο, είναι ότι όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια.

Συγκεκριμένα τα εμβόλια για τον σχεδιασμό του μηνός Ιανουαρίου «θα είναι κατά 40% λιγότερα» είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος επίσης, στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, σε έναν πιο συγκεκριμένο αριθμό, ο κ. Πέτσας απάντησε «καταλαβαίνω ότι θα είναι ένα νούμερο λίγο πάνω από 300.000».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον πρώτο μήνα του 2021 θα εμβολιαστούν 150.000 άνθρωποι στην Ελλάδα.

«Το θέμα είναι εμείς να εξειδικεύσουμε ακόμα περισσότερο το σχέδιό μας για την προτεραιοποίηση, τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών και τα εμβολιαστικά κέντρα» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Εν συνεχεία υπογράμμισε πως «το κρίσιμο είναι η διανομή, αυτό θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου».

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα υποστηρίζοντας ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Προανήγγειλε, δε, σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει και ολικό lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ