Ένωση Αθηνών: “Διασπορά του κορονοϊού μπορεί να γίνει μόνο από τους αστυνομικούς;”


Προς: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν.:  Πίνακας αποδεκτών

Σχετ.: α) Υπ’ αριθ. 302/9 από 13/12/2020 έγγραφό μας

          β) Υπ’ αριθ. 302/2/77α από 15/12/2020 έγγραφο Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: «Δυνατότητα μετακινήσεων αστυνομικών στην περιφέρεια»

Κύριοι Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Με το υπ’ αριθ. 302/9 από 13/12/2020 έγγραφό μας αιτηθήκαμε τη δυνατότητα έκτακτης μετακίνησης των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αθήνα για την περίοδο από 18/12/2020 έως 10/01/2021, (εφοδιασμένοι με σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα που θα τους χορηγηθεί και με πρόσφατο αποτέλεσμα τεστ covid-19, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί, τόσο κατά την αναχώρησή τους, όσο και κατά την επάνοδό τους), για λόγους ελάχιστης αναγνώρισης της συνεισφοράς τους κατά την περίοδο της πανδημίας, αφού δεν είχαν δυνατότητα να τους χορηγηθούν άδειες, αφού αυτές είχαν ανασταλεί.

Πλην όμως, παρά το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν έχουμε λάβει ως σήμερα καμία απάντηση στο έγγραφό μας, την ίδια ώρα που άλλοι ένστολοι κλάδοι εργαζομένων από αύριο μετακινούνται με τις «ευλογίες» της Ηγεσίας τους, παραλαμβάνοντας Φύλλα αδείας, προκειμένου να διανύσουν την άδειά τους σε προορισμούς που έχουν δηλώσει.

  • Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί αποτελούν, παιδιά κατώτερου Θεού και ότι ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά γι’ αυτούς, συγκριτικά με άλλους ένστολους εργαζόμενους.
  • Είναι οξύμωρο να θεωρούν κάποιοι ότι οι αστυνομικοί θα διασπείρουν τον κορονοϊό στην Περιφέρεια, ενώ κάποιοι άλλοι ένστολοι κλάδοι όχι !!!
  • Αν αυτό που καταγγέλλουμε εν τέλει ισχύσει, ποια θα είναι η θέση του αστυνομικού που θα διενεργεί ελέγχους στις εθνικές οδούς, αφού την ίδια ώρα θα κληθεί να εφαρμόσει μια Κ.Υ.Α. η οποία θα ισχύει α λα καρτ !!!
  • Από την πρώτη στιγμή επιφορτιστήκαμε άπαντες με την ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή που μας ανέθεσε η Πολιτεία (διασπορά Covid-19, – προστασία των Συνόρων της Πατρίδας), ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΔΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ, αλλά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων !!!

ΕΣΕΙΣ θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων;;;

 Κύριε Υπουργέ,

 Κύριε Αρχηγέ,

 Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν το εκπροσωπεί μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ !!!

Θεωρούμε πραγματικά απαράδεκτο την ώρα που οι Ηγεσίες άλλων ένστολων κλάδων, με παρεμβάσεις τους επιβραβεύουν υλικά και ηθικά το προσωπικό τους, στον δικό μας κλάδο να απαιτούν όλοι από εμάς τα πάντα, να μας θεωρούν και να είμαστε ιδιαίτερης κατηγορίας εργαζόμενοι στις υποχρεώσεις, αλλά ουδέποτε στα δικαιώματα και στην ανταμοιβή!!!

Σας ερωτούμε, όταν άλλοι κλάδοι επιβραβεύουν το προσωπικό τους έμπρακτα για το έπος του Έβρου και την αναστολή των αδειών, πόσο δύσκολο είναι να λάβει χώρα το ίδιο ακριβώς και στην Ελληνική Αστυνομία;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παραστήκαμε δια του Προεδρείου μας σήμερα (16/12/2020) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και εκφράσαμε στον ίδιο τον κ. Αρχηγό την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για αυτή την κατάφορη αδικία που υφίσταται ο αστυνομικός της Αθήνας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος αφού έχει αποδεχθεί ότι δεν θα μετατεθεί ποτέ στον Τόπο Συμφερόντων του, να αποδεχθεί ότι δεν θα μπορεί να διανύσει ούτε καν την άδειά του εκεί !!!

Δυστυχώς όπου θέλετε μας θεωρείτε «στρατιώτες» και όπου θέλετε απλούς πολίτες…

Επαναφέρουμε το δίκαιο αίτημα που θέσαμε στο ανωτέρω (α) σχετικό έγγραφό μας και αναμένουμε άμεσα την έγκριση μετακινήσεων των αστυνομικών προς τους προορισμούς που έχουν δηλώσει με διενέργεια σχετικού τεστ, ώστε να εκλείψουν οι όποιες «σκιές» περί επιλεκτικής μεταχείρισης εργαζομένων.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πίνακας Αποδεκτών:

 1) Υπουργό Εσωτερικών

      κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2)  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

     κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Κωνσταντίνο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

     κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.

    Αντιστράτηγο κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Πολιτικά Κόμματα

6) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

7) Αστυνομικές Υπηρεσίες


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ