Κορωνοϊός υψηλός κίνδυνος: 1Ο μέρες μετά το εξιτήριο ασθενών με covid-19 [pic,vid]


Κορωνοϊός υψηλός κίνδυνος: 1Ο μέρες μετά το εξιτήριο ασθενών με covid-19. Μλέτες έδειξαν ότι τους πρώτους μήνες μετά τη νοσηλεία τους, οι ασθενείς αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας, επιστροφής πίσω στο νοσοκομείο και θανάτου.

Οι πρώτες δύο εβδομάδες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στη JAMA από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το VA Ann Arbor Healthcare System. Οι ασθενείς µε covid-19 είχαν κατά 40% έως 60% υψηλότερο κίνδυνο να επιστρέψουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν τις πρώτες 10 ημέρες, σε σύγκριση µε παρόμοιους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία στα ίδια νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των ίδιων µηνών για καρδιακή ανεπάρκεια ή πνευμονία.

Στο τέλος των 60 ημερών, ο συνολικός κίνδυνος επανεισδοχής ή θανάτου των ασθενών με COVID- 19 ήταν μικρότερος από αυτόν των άλλων δύο σοβαρών καταστάσεων. Ακόμα κι έτσι, τους πρώτους 2 μήνες, το 9% των ασθενών με COVID- 19 που επέζησαν της νοσηλείας είχαν πεθάνει, και σχεδόν το 20% είχαν υποστεί οπισθοδρόμηση που τους έστειλε πίσω στο νοσοκομείο. Αυτό είναι πάνω από το 18,5% που είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Οι ερευνητές συνέκριναν τις μετα-νοσοκομειακές εκβάσεις για σχεδόν 2.200 βετεράνους που επέζησαν της νοσηλείας τους σε 132 νοσοκομεία VA για COVID-19 αυτή την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, με αποτελέσματα για περίπου 1.800 παρόμοιους ασθενείς που επιβίωσαν από παραμονή για πνευμονία η οποία δεν σχετιζόταν με COVID-19, και 3,500 που επιβίωσαν από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η μελέτη δεν περιλάμβανε μη βετεράνους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία VA σε χώρες με πρώιμο κύμα, μέσω του προγράμματος “Τέταρτη Αποστολή”, το οποίο αντιστάθμιζε τις ελλείψεις κρεβατιών σε νοσοκομεία που δεν ανήκουν στην VA. Επίσης, δεν περιλαμβάνει αναγνώσεις σε νοσοκομεία εκτός VA. Όλοι εκτός από το 5% των ασθενών ήταν άνδρες, και οι μισοί ήταν έγχρωμοι, οι οποίοι δεν είναι αντιπροσωπευτικοί σε εθνικό επίπεδο, αλλά επικεντρώνονται σε δύο ομάδες υψηλού κινδύνου.  Ο παράγοντας που έκανε σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα των Βετεράνων ήταν η ηλικία. Περίπου οι μισοί βετεράνοι της δεκαετίας του ’70 και του ’80 πέθαναν μέσα σε 60 ημέρες μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Οι πρώτες 1o μέρες από το εξιτήριο…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ