Κεραμέως: «Θέλετε να εισάγονται υποψήφιοι με «λευκές κόλλες»;


Το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας με τις σημαντικές αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπερασπίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Υποστηρίζετε ότι πρέπει να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο υποψήφιοι με βαθμολογίες 1 και 2 ή γράφοντας μόνο το όνομά τους; Ή υποστηρίζετε ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πανεπιστήμιά μας; Είναι σωστό να εισέρχεται στο ίδρυμα κάποιος που το έχει δηλώσει ως διακοσιοστή επιλογή ή να εγγράφεται σε τμήμα που δεν πρόκειται να φοιτήσεις και να αποφοιτήσει και να παίρνει την θέση από κάποιον άλλο; Γνωρίζουμε όλοι ότι τουλάχιστον ένα 30% δεν αποφοιτά ποτέ; Θέλουμε ή όχι τα παιδιά μας να κάνουν στοχευμένες επιλογές και να έχουν πτυχίο με αντίκρισμα;» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με το νομοσχέδιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που συζητείται στην Ολομέλεια, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα «κοροϊδέψει» γονείς και φοιτητές με σπουδές χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. «Επιλέξαμε τον άλλο δρόμο ώστε να δούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και στην συνέχεια να προσφέρουμε στα παιδιά μας σπουδές με εργασιακό αντίκρισμα».

Την απόσυρση κάθε νομοσχέδιου για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ζήτησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η κυβέρνηση κάνει νόμο τη μελέτη του ΣΕΒ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση οδηγώντας 15χρονα παιδιά στην ανήλικη εργασία» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν μας προκαλούν έκπληξη όσα είπε η υπουργός. Η έκπληξη είναι ότι εν μέσω πανδημίας το υπουργείο απουσιάζει από τις αναγκαίες ρυθμίσεις. Και κάνει τα αντίθετα από όσα πρέπει. Είναι δυνατόν μέσα στην πανδημία να σχεδιάζονται νέα επαχθή μέτρα κατά των παιδιών;» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικος Φίλης, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου να δεχθεί την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην φετινή εξεταστική διαδικασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ