Κρέμα νυκτός: Πότε πρέπει να αρχίσεις να τη φοράς;

Ωστόσο, η Gilcrest αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος του δέρματός σου, οι ιδιαίτερες ανάγκες του και βέβαια η γενικότερη προστασία που του παρέχεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, λόγου χάρη με σωστή διατροφή, αντηλιακή προστασία, καθαρισμό, καλό ύπνο και αποφυγή καταχρήσεων (όπως κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ) κ.λπ.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κρέμα νύχτας:

Είναι περισσότερο αναγκαία στο ξηρό δέρμα, το οποίο κινδυνεύει πιο πολύ από τη φωτογήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων και μπορεί να ξεκινά ακόμη και από τα 25.

Είναι χρήσιμη από τα 30 και μετά, για ενίσχυση του δέρματος και πρόληψη

της φωτογήρανσης και των ρυτίδων.

Είναι απολύτως αναγκαία στις ηλικίες των 40-45 γιατί μειώνονται τα λιπίδια

της επιδερμίδας

Η ενυδατική κρέμα δεν πρέπει να αντικαθιστά την κρέμα νύχτας

Μια ενυδατική ή μια αντιρυτιδική κρέμα για το πρωί και το βράδυ φυσικά μπορείς να τη χρησιμοποιείς μετά το βραδινό καθαρισμό της επιδερμίδας. Οι κρέμες νύχτας όμως έχουν διαφορετικό ρόλο για το δέρμα:

Ενισχύουν το φυσικό μηχανισμό ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας που πραγματοποιείται κάθε βράδυ και ο οποίος φθίνει με την πάροδο των χρόνων.

Συνήθως περιέχουν δραστικές ουσίες σε υψηλότερη περιεκτικότητα, γεγονός που δεν είναι πάντα εφικτό σε κρέμες ημέρας (πολλές από αυτές μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα με την έκθεσή σου στον ήλιο). Δρουν, λοιπόν, πιο αποτελεσματικά και μάλιστα στην πιο αποδοτική στιγμή, την ώρα δηλαδή που τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται.

Είναι πολύ πιο λιπαρές, ειδικά αυτές που προορίζονται για τα 40-45 και μετά, για να προσφέρουν στην επιδερμίδα τα απαραίτητα λιπίδια που σταδιακά μειώνονται. Οι κρέμες ημέρας δεν μπορεί να είναι τόσο λιπαρές, γιατί η γυαλάδα δεν είναι ανεκτή από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here