Αδελφικές σχέσεις: 3 ερωτήσεις για εσένα και την αδερφή σου


Η Ντέμπορα Τάνεν, Ph.D., ειδικός στην επικοινωνία και συγγραφέας του βιβλίου You Were Always Mom’s Favorite!, σε βοηθά να δεις την αδελφή σου λίγο διαφορετικά, απαντώντας σε 3 σημαντικές ερωτήσεις.

Γιατί η σχέση μεταξύ δύο αδελφών είναι τόσο πολύπλοκη;
Καθώς μεγαλώνατε, ανταγωνιζόσασταν η μία την άλλη για την αγάπη και την προσοχή των γονιών σας. Αυτή η αντιζηλία υπάρχει ακόμη και τώρα σε ένα βαθμό και έχει επεκταθεί σε διάφορους τομείς. Συν του ότι οι οικογένειες συχνά βάζουν ταμπέλες σε κάθε κορίτσι, π.χ., η αθλητική, η έξυπνη, η τσαχπίνα, κάνοντας τη μία αδελφή να ζηλεύει τον τίτλο που έχει η άλλη.

Αξίζει τον κόπο να βελτιώσεις τη σχέση σου μαζί της;
Ως ενήλικη θα πρέπει να το αποφασίσεις μόνη σου. Η αρνητική στάση της αδελφής σου απέναντί σου θα δυσκολέψει τη ζωή σου αν αποφασίσεις να της δώσεις χώρο σε αυτήν. Επειδή, όμως, πρόκειται για οικογένεια, θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο παραπάνω και ίσως συνειδητοποιήσεις ότι μπορείτε να γίνετε φίλες, παρόλο που ως παιδιά δεν το καταφέρατε.

Τι μπορείς να κάνεις για να έρθεις πιο κοντά της;
Κανονίστε να βγείτε μόνες σας και να αφιερώσετε χρόνο η μία με στην άλλη. Εάν συναντιέστε σε διακοπές και γιορτές, το πιθανότερο είναι να μην μπορέσετε να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο με τόσους ανθρώπους τριγύρω. Προσπάθησε να την επισκεφτείς στο σπίτι της και να γνωρίσεις τους κοντινούς της ανθρώπους. Έτσι, θα δείξεις ότι νοιάζεσαι και θα ανοίξεις το δρόμο για να έρθετε πιο κοντά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ