20 Απριλίου 2024

Καρδιακές παθήσεις : Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βοηθάει στην μείωση τους


Οι ειδικοί λένε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις  μπορεί να έχει το αλκοόλ στην υγεία σας υπερτερούν των πιθανών οφελών, γι αυτό ακριβώς τον λόγο σας προτείνουν να πίνετε αφού σας αρέσει αλλά να φροντίζετε να τηρείται το μέτρο γιατί έτσι θα αποκομίσετε αρκετά οφέλη για τον οργανισμό σας και ιδιαίτερα για την λειτουργία της καρδιάς σας. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά πόση κατανάλωση αλκοόλ μας κάνει καλό, αλλά και πως σχετίζεται το στρες, ο εγκέφαλος και το αλκοόλ στον οργανισμό.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάζεται στην 70η ετήσια επιστημονική συνεδρία του American College of Cardiology δείχνει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ ανάλογα με το φύλλο σας

  • Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίστηκε ως όχι περισσότερο από ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα για τις γυναίκες. Για τους άνδρες, ισοδυναμούσε με δύο ποτά την ημέρα.
  • Αυτό συγκρίθηκε με άτομα που είτε δεν έπιναν αλκοόλ ή που έπιναν υπερβολικά.

Οφέλη από την υγιή κατανάλωση του αλκοόλ

  • Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την έρευνα της Mass General Brigham Biobank για τη διεξαγωγή της μελέτης τους. Συνολικά, υπήρχαν 53.064 συμμετέχοντες στη μελέτη με μέσο όρο ηλικίας 57,2 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες χαμηλής, μέτριας και υψηλής κατανάλωσης αλκοόλ με βάση την αυτοαναφορά τους.
  • Σημαντικά καρδιαγγειακά συμβάντα όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο προσδιορίστηκαν χρησιμοποιώντας διαγνωστικούς κωδικούς.

Αλκοόλ, εγκέφαλος και στρες δες πως σχετίζονται

  • Χρησιμοποιήθηκε απεικόνιση PET (τομογραφία εκπομπής θέσης) για την εξέταση της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το στρες.

Αποτελέσματα παραπάνω μελέτης

  • Όταν ανέλυσαν τα δεδομένα, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανέφεραν μέτρια χρήση αλκοόλ είχαν 20% χαμηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ένα σημαντικό καρδιαγγειακό συμβάν, σε σύγκριση με εκείνα με χαμηλή πρόσληψη αλκοόλ.
  • Είχαν επίσης χαμηλότερη εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με το στρες.

Ακολουθεί βίντεο για την συμβολή του αλκοόλ στον οργανισμό μας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ