Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί: Υποχρεωτικά self test για εργαζόμενους, όχι για τα παιδιά


Υποχρεωτικά θα είναι τα self test για τους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Δεν θα κάνουν self test τα παιδιά

Με self test και μάσκα από τους εργαζομένους ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα self test και η μάσκα, μάλιστα, θα είναι υποχρεωτικά.

Αντίθετα δεν θα υποβάλλονται σε self test τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικούς σταθμούς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου «μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου. Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά, αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Όπως επισημαίνει, «κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ».

«Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δεν θα υποβάλλονται σε self-test» διευκρινίζει η κυρία Μιχαηλίδου.

«Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου και προσθέτει:

«Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ