Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να γίνεται πιο ανθεκτικοί

Απλά πράγματα, όπως το να ξοδεύεις χρόνο με εκείνους που σου ενεργοποιούν, μπορούν να σε κάνουν πιο ανθεκτικό απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής. Είμαστε όλοι δυνατοί με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί από εμάς διατηρούν ένα δροσερό κεφάλι σε οποιοδήποτε επιχείρημα. Μερικοί από εμάς είναι καλοί στο να ακούνε.

 Μερικοί από εμάς είναι καλοί να έχουμε μια θετική προοπτική όταν αντιμετωπίζουμε μια αρνητική κατάσταση. Μερικοί από εμάς είναι καλοί στο να μιλούν και να υψώνουν τις φωνές μας όταν κάτι δεν είναι σωστό.  Παρακάτω ακολουθούνε συμβουλές που θα καταφέρουν να σας κάνουν να γίνετε πιο ανθεκτικοί.

Οι εσωτερικές δυνάμεις μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε αρνητικές καταστάσεις

  • Σκεφτείτε τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19. Με ποιες έχετε αντιμετωπίσει καλά; Με ποιους έχετε αγωνιστεί; Όλες οι δυνάμεις μας μας κάνουν ανθεκτικούς και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το άγχος που αντιμετωπίζουμε. Οι πιο ανθεκτικοί ανάμεσά μας έχουν πολλές δυνάμεις.

Μπορείτε να γίνεται πιο ανθεκτικοί

  • Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε την ανθεκτικότητά σας   επιλέγοντας και εξασκώντας τις ενέργειες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις που σας κάνουν δυνατούς – και αυτούς με τους οποίους αγωνίζεστε.

Συμβουλές ενίσχυσης ανθεκτικότητας

  • Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ακολουθούν  προτάσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς σας .
  • Σε ποιους είστε ήδη καλοί; Ποιες πτυχές της ανθεκτικότητάς σας πρέπει να ενισχύσετε;
  • Για μικρές ενοχλήσεις, αναρωτηθείτε: θα έχει σημασία σε πέντε χρόνια; Αν δεν έχει σημασία σε πέντε χρόνια, ίσως δεν αξίζει να διαταράξετε την ηρεμία σας σήμερα.
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-01-722x406
  • Μη δίνετε σε κανέναν τη δύναμη να μειώσει την αυτοτιμή σας. Πιστέψτε σε αυτούς που πιστεύουν σε εσάς. Κοιτάξτε τον εαυτό σας με τα μάτια των ανθρώπων που σας αποδέχονται και σας αγαπούν άνευ όρων και θα δείτε πόσο καλύτερα θα είστε.
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-02-722x406
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-03-722x406

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ