Επικαιροποίηση Οδηγίες: Ο Fauci λέει ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι «δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω»


Επικαιροποίηση Οδηγίες: Τα σχόλια του Fauci έρχονται λίγες μέρες αφότου κατηγορήθηκαν τα CDC ότι υπερέβαιναν τον κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού “δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι θα ήταν απαραίτητο μόνο για “μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση”. “Εάν εμβολιαστήκατε, δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα έξω”, είπε στο CBS “This Morning.”

“Θα ήταν μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση εάν πηγαίνατε σε μια εντελώς γεμάτη κατάσταση όπου οι άνθρωποι ουσιαστικά πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Τότε φοράτε μάσκα. Αλλά οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εάν έχετε εμβολιαστεί και είστε έξω, αφήστε τη μάσκα, δεν χρειάζεται να τη φοράτε.”

Ο Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου έκανε τα σχόλιά του μέρες μετά την κατηγορία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι υπερέβαιναν τον κίνδυνο μετάδοσης ιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ενώ ο Οργανισμός διατηρεί τον κίνδυνο μετάδοσης ότι είναι “λιγότερος από 10%”, η πραγματικότητα του ποσοστού είναι πλησιέστερα στο 1%. Η διευθύντρια των CDC Dr. Rochelle Walensky πιέστηκε στα δεδομένα κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής της Γερουσίας την Τρίτη από τη γερουσιαστή Susan Collins, R-Maine, η οποία είπε ότι δεν θεωρεί πλέον την καθοδήγηση του Οργανισμού ως «το χρυσό πρότυπο». Η Collins κατηγόρησε τον Οργανισμό για το την καθοδήγηση κατά το άνοιγμα των σχολείων, τα δεδομένα κινδύνων σε εξωτερικούς χώρους και “ανεφάρμοστους περιορισμούς στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις”.

Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν μάσκες για παιδιά που παρευρίσκονται στο καλοκαιρινό κάμπινγκ, ακόμη και όταν βρίσκονται έξω.

Ωστόσο, ο Οργανισμός εξέδωσε τις οδηγίες πριν από την έγκριση από την Υπηρεσία  FDA του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 για εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Οι Fauci και Walensky δήλωσαν ότι ο Οργανισμός θα παρακολουθεί τα δεδομένα και θα επικαιροποιεί τις οδηγίες “σχεδόν σε πραγματικό χρόνο”.

Ο Fauci παραδέχτηκε επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η καθοδήγηση δια τις θερινές κατασκηνώσεις του Οργανισμού είναι «λίγο αυστηρή» και «συντηρητική».

Συμφωνεί επίσης με τον πρώην επίτροπο της FDA, Δρ. Scott Gottlieb, ο οποίος πρότεινε ότι είναι καιρός να διευκολυνθεί η καθοδήγηση μάσκας εσωτερικού χώρου.

“Πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο φιλελεύθεροι καθώς εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα”, είπε ενώ εμφανίστηκε στο “This Week” του ABC.

“Καθώς εμβολιάζεστε περισσότερα άτομα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά ημέρα θα μειωθεί απολύτως. Είμαστε κατά μέσο όρο περίπου στα 43.000 κρούσματα την ημέρα, πρέπει να το πάρουμε πολύ, πολύ χαμηλότερα από αυτό. Όταν αυτό μειώνεται, ο κίνδυνος οποιασδήποτε μόλυνσης εσωτερικά ή εξωτερικά μειώνεται δραματικά.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ