Κορωνοϊός Μετάλλαξη: ΠΟΥ και Βρετανία ενώνουν δυνάμεις κατά του νέου ιού

Η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την αρχική, αλλά δεν πιστεύεται ότι είναι πιο θανατηφόρα. Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη του ιού Covid-19 έχει επίσης εντοπιστεί στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία, δήλωσε ο ΠΟΥ. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η νέα μετάλλαξη αντιδρά διαφορετικά στα εμβόλια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, βρίσκονται τώρα κάτω από ένα νέο, αυστηρότερο επίπεδο περιορισμών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Ο ΠΟΥ είπε ότι ήταν σε επαφή με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη νέα παραλλαγή. Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζεται πληροφορίες από συνεχιζόμενες μελέτες σχετικά με τη μετάλλαξη και ότι ο ΠΟΥ θα ενημερώσει τα κράτη μέλη και το κοινό “καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά αυτής της μετάλλαξης ιού και τυχόν επιπτώσεις”. Αν και υπάρχει «μεγάλη αβεβαιότητα», ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την παλιά.

Ωστόσο, αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή προκαλεί υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή ότι επηρεάζεται διαφορετικά από εμβόλια και θεραπείες. “Νομίζω ότι πρόκειται για μια κατάσταση που θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα, αλλά υπάρχουν μερικά πραγματικά αισιόδοξα στοιχεία αν κοιτάξετε, μόλις βγάλουμε το εμβόλιο, δεδομένου ότι το εμβόλιο λειτουργεί εναντίον αυτού, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η υπόθεση εργασίας, “είπε ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty. Οι μεταλλάξεις του ιού εντοπίζονται συχνά, είπε ο Δρ Van Kerkhove, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό να κατανοήσουμε “τι κάνουν αυτές οι παραλλαγές και πώς συμπεριφέρονται”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προγραμματισμένη χαλάρωση των κανόνων Covid για να επιτρέψουν στα νοικοκυριά να κινηθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων έχει καταργηθεί για μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας – επηρεάζοντας σχεδόν 18 εκατομμύρια άτομα – και περιορίστηκε μόνο στα Χριστούγεννα για την υπόλοιπη Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here