Μετάλλαξη κορονοϊού: Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι πτήσεις από Βρετανία προς Ελλάδα

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αναμένεται να επιτρέπονται οι πτήσεις από τη Βρετανία προς τη χώρα μας, μετά τον συναγερμό που σήμανε παγκοσμίως, λόγω της μετάλλαξης στελέχους του κορονοϊού.

Ήδη, πολλές χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν, ότι από τα μεσάνυχτα απόψε, θα σταματήσουν να δέχονται πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Τη Δευτέρα, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σχετική απόφαση όσον αφορά στη χώρα μας.

Πάντως, νέα μέτρα σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here