Αυτοφροντίδα : Κάντε ότι σας χαροποιεί


Ο υπογραμμισμένος κανόνας είναι ότι είναι κάτι που σας φέρνει χαρά και παρόλο που υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτοεξυπηρέτησης που φαίνεται να ακολουθούν μια λεπτή γραμμή μεταξύ μιας συμπεριφοράς που βελτιώνει την υγεία και της αυτοαπόκλισης, η αυτοεξυπηρέτηση δεν χρειάζεται να γεμίζει το ημερολόγιό σας με πολυτελείς εμπειρίες ή δραστηριότητες που κοστίζουν χρήματα.

Μπορεί να φαίνεται απολαυστικό, αλλά εάν η δραστηριότητα σας βοηθά να αποσυμπιέσετε και να χαράξετε χρόνο για τον εαυτό σας, μετράει ως αυτοεξυπηρέτηση. Εάν τα εβδομαδιαία μανικιούρ ή οι μηνιαίες ημέρες σπα είναι πέρα ​​από τα μέσα σας, υπάρχουν πολλές άλλες πρακτικές αυτο-φροντίδας που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Η αυτοεξυπηρέτηση βρίσκεται σε απλά πράγματα

  •  Και πολλά από τα πράγματα που απολαμβάνουμε ή αισθανόμαστε ότι πληρούνται από το τίποτα .Το να βγεις έξω και να πάρεις μια βαθιά ανάσα, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πράξη αυτο-φροντίδας.

Μπορείτε να εξασκηθείται πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα

  • Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήμα, μπορείτε να εξασκηθείτε σε αυτό-φροντίδα πολλές φορές την εβδομάδα, μετατρέποντας τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα σε πρακτικές αυτο-φροντίδας.

Συμβουλές για να την εφαρμόσετε

  • Ίσως προσπαθείτε να προσέχετε περισσότερο τις σκέψεις σας σχετικά με τις μετακινήσεις σας ή ίσως να βρείτε τρόπους να κάνετε τις καθημερινές εργασίες, όπως το ντους, πιο ευχάριστες. Διαλέξτε ένα σαπούνι με άρωμα που σας αρέσει και εστιάστε στις φυσικές αισθήσεις του ντους.

Αφιερώστε χρόνο για να την πετύχετε

  •  Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε συστηματικά χρόνο και ενέργεια σε άλλες πρακτικές. Αλλά αν υπάρχουν κάποιες μέρες που αισθάνεσαι εκτός ελέγχου, εκείνες τις μέρες, ξεκινώντας τη μέρα με το να κάνεις αυτό που θέλεις  για τον εαυτό σου μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές αυτο-φροντίδας που ασχολείσαι εκείνη την ημέρα.
  • Και μερικές φορές όταν όλα τα άλλα σχέδια αυτο-φροντίδας μας απορρίπτονται, τότε απλά προσπαθήστε να χαλαρώσετε.

Ακολουθεί βίντεο με πρακτικές αυτοφροντίδας

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ