Αυστραλία Αμυγδαλεκτομή: Γυναίκα ξυπνά με ιρλανδική προφορά μετά από χειρουργική επέμβαση στον λαιμό

Αυστραλία Αμυγδαλεκτομή: Η κάτοικος του Μπρίσμπεϊν συναντήθηκε με γιατρούς και έκανε έρευνα προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη με την κανονική της προφορά. Μια Αυστραλή γυναίκα έγινε viral στο TikTok αφού ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε με μια ιρλανδική προφορά μετά από χειρουργική επέμβαση αμυγδαλών. Η Άνγκελα Γιεν, 27 ετών, είχε αμυγδαλεκτομή στις 19 Απριλίου και μπερδεύτηκε όταν η προφορά της στην Αυστραλία μετατράπηκε σε ιρλανδική brogue 10 ημέρες μετά τη διαδικασία. «Δεν έχω πάει ποτέ στην Ιρλανδία. Μεγάλωσα στην Αυστραλία και είχα μια αυστραλιανή προφορά για τα τελευταία 20 χρόνια από τότε που μετακόμισα εδώ όταν ήμουν 8 ετών», είπε στη Storyful.

Η κάτοικος του Μπρίσμπεϊν συναντήθηκε με γιατρούς και έκανε έρευνα προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη με την κανονική της προφορά.

Ο Δρ Karl Kruszelnicki, επιστημονικός συγγραφέας και σχολιαστής, εκανε εκτίμηση της κατάστασης σε ένα βίντεο του TikTok εξηγώντας ότι η Γιεν μπορεί να έχει σύνδρομο ξένης προφοράς. Η σπάνια διαταραχή της ομιλίας αναγκάζει ένα άτομο να ακούγεται σαν να μιλά με προφορά από άλλη χώρα.

Έχει αναφερθεί μόνο περίπου 150 φορές, σύμφωνα με τον Kruszelnicki, και συνήθως προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη. Αλλά η Γιεν εξήγησε σε ένα βίντεο ότι δεν έχει νευρολογικά συμπτώματα – και οι γιατροί φέρονται να είναι μπερδεμένοι.

«Όταν άρχισα να τραγουδάω, τραγουδούσα με διαφορετικό ήχο και επίσης μιλούσα λόγια με μια αστεία προφορά», εξήγησε η Γιεν το πρωί που ανακάλυψε τη νέα της ομιλία.

Είπε στους θεατές ότι βρήκε έναν νευρολόγο με ειδικότητα στην αποκατάσταση εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη διάγνωσή της.

Τώρα η Αυστραλοϊρλανδή είπε ότι καταγράφει τα προβλήματά της για να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά ότι έχει και κάποιες σκέψεις. Στην τελευταία ενημέρωσή της, απάντησε σε έναν σχολιαστή που την κορόιδευε, προσφέροντας έναν υπολογισμό των ιατρικών λογαριασμών που θα συσσωρευτούν καθώς προσπαθεί να επαναφέρει την προφορά της.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ