Self test μαθητές υπάλληλοι: Ρεκόρ με εκατ. self – test σήμερα για μαθητές, δημόσιους, ιδιωτικούς υπάλληλους

Self test μαθητές υπάλληλοι: Εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σήμερα προκειμένου τη Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να προσέλθουν, στα σχολεία και τις εργασίες τους αντίστοιχα, με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Είναι η πρώτη φορά που ταυτόχρονα τόσα πολλά άτομα θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε self – test σπάζοντας ουσιαστικά κάθε ρεκόρ.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν δύο σημαντικά όπλα στα χέρια τους, τους εμβολιασμούς και τα self – test επιχειρούν να ανοίξουν σταδιακά και με προσοχή όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. “Η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε οποιοδήποτε εφησυχασμό. Γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες” δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει όλοι να υποβάλλουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του ελέγχου, σε περίπτωση που είναι θετικό θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους και να κάνουν νέο τεστ αυτή την φορά μοριακό. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία θα κάνουν μία φορά την εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό τεστ, αντί για δύο που ήταν μέχρι σήμερα.

Ποιοι υποχρεούνται να κάνουν self – test

Εκτός από τα σχολεία, υπόχρεοι σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο είναι όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής, του λιμενικού σώματος, αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Στον ιδιωτικό τομέα υποβάλλονται ήδη σε self – test όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δυο self – test ανά εβδομάδα. Το πρώτο παρέχεται δωρεάν από το κράτος αλλά το δεύτερο πρέπει να το πληρώσει ο εργοδότης.

Ανοίγουν παιδικοί σταθμοί και αθλητισμός

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Επίσης θα επαναλειτουργήσουν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα ατόμων για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού σε όλα του τα επίπεδα.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου θα πάρουν τα θερινά σινεμά που θα έχουν πληρότητα μέχρι 75%. Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος, μη διεξαγωγή διαλείμματος κατά την προβολή, και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν θέατρα και συναυλίες με την πληρότητα να φτάνει το 50% ενώ όλοι θα πρέπει όλοι να είναι καθισμένοι. Θα ακολουθήσουν στις 31 Μαΐου οι δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις στα κτήματα όπου και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα catering. Επίσης την τελευταία μέρα του Μαΐου και μετά από μακρά περίοδο αποχής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα γυμναστήρια με αναλογία πληθυσμού 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και δύο self – test την εβδομάδα στους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ