Αγγλία – μεταλλαγμένος κορωνοϊός: Σε καραντίνα 10 ημερών οι επισκέπτες από Μεγάλη Βρετανία

Αντί για 7 ημέρες αυξάνονται στις 10, οι ημέρες υποχρεωτικής παραμονής σε καραντίνα για ταξιδιώτες, που φτάνουν στη χώρα μας, από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτή η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου και θα ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου.

Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός εάν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Επιπλέον, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό, ώστε να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Τέλος, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό  συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην ελληνική επικράτεια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here