Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια – Τι θα συμβεί αν αρρωστήσει υποψήφιος στις Πανελλαδικές


Απαντήσεις για ερωτήματα που «καίνε» μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια για τις υπόλοιπες τάξεις αλλά και τι θα συμβεί αν αρρωστήσει υποψήφιος στις Πανελλαδικές έδωσε η Νίκη Κεραμέως

Για το άνοιγμα των φροντιστήριων των υπόλοιπων τάξεων αλλά και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το ενδεχόμενο υποψήφιος να νοσήσει με κορονοϊό έδωσε η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες με τους ειδικούς.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι εφόσον ασθενήσει υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες.

Μιλώντας για τα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη συγχώνευση τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων σε ένα, θα υπάρξουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ ενώ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής σημείωσε ότι βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ