Κορωνοϊός εμβόλιο : Νοσήματα που καταστούν αδύνατο τον εμβολιασμό


Εάν έχετε κάποια πάθηση ή παίρνετε φάρμακα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενδέχεται να μην είστε πλήρως προστατευμένοι ακόμη και αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι. “Ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να λαμβάνετε όλες τις προφυλάξεις .Οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους πριν αποφασίσουν να σταματήσουν να φορούν μάσκα, αλλά άλλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρό Covid-19, μπορεί να θέλουν να το κάνουν.
Οι μελέτες που αναδύονται τώρα προτείνουν ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους ή άτομα που λαμβάνουν φάρμακα όπως τα άτομα που είχαν υποστεί μεταμόσχευση οργάνων ή είναι σε χημειοθεραπεία να μην έχουν τόσο μεγάλη προστασία από τα εμβόλια Covid-19. Τουλάχιστον μία μελέτη δείχνει ότι οι ασθενείς με αιμοκάθαρση  μπορεί να μην είναι τόσο προστατευμένοι.

Καταστάσεις που αποδυναμώνουν την ανοσία

  • Πολλές κοινές ασθένειες και καταστάσεις που επηρεάζουν εκατομμύρια Αμερικανούς μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συνήθως σε μικρότερους βαθμούς. Το σώμα μπορεί να ανταποκριθεί απρόσεκτα σε εισβολείς, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις και ιούς όπως το Covid-19.
Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει για εμβολιασμένους ανθρώπους με παθολογικά η υποκείμενα νοσήματα.
Νοσήματα και καταστάσεις που το άτομο παραμένει εππηρεπεί και μετά τον εμβολιασμό
  • Ο διαβήτης, μπορεί να μειώσει την ανοσία : Υπάρχουν 34,2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με διαβήτη στις ΗΠΑ. άλλα 88 εκατομμύρια.
  • Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να συνδεθεί με την αδύναμη ανοσία – πάνω από το 40% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι ,όπως και η χρόνια νεφρική νόσος, ηπατική και καρδιακή νόσος και το γήρας.
  • Όσον αφορά τον καρκίνο, τόσο οι σημερινοί ασθενείς όσο και οι επιζώντες πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν αφαιρέσουν μάσκες και άλλη προστασία, δήλωσε ο Makaroff.Για άτομα που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε από τον ίδιο τον καρκίνο είτε από τη θεραπεία, μπορεί να μην είστε πλήρως προστατευμένοι ακόμα κι αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ακόμα.

Ακολουθεί βίντεο για τα εμβόλια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ