Μαλλιά Φροντίδα: Φυσικές θεραπείες για την ανάπτυξη των μαλλιών

Τα μαλλιά σας λέγεται ότι είναι η κορώνα σας, και είναι φυσιολογικό να θέλετε να βελτιώσετε τα μαλλιά σας αν δεν σας ικανοποιούν. Εάν προσπαθείτε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά που έχετε χάσει ή απλά θέλετε να βελτιώσετε τα μαλλιά που έχετε, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις φυσικές θεραπείες. Τα αποδεδειγμένα οφέλη τους μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης και στην ενίσχυση των μαλλιών που έχετε.

1. Μασάζ

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανάπτυξης των μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με λάδια και μάσκες μαλλιών. Αυτό διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να βελτιώσει το πάχος των μαλλιών. Αφιερώνοντας χρόνο για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας κάθε μέρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και την ένταση. Πιστεύεται ότι οι δυνάμεις τεντώματος κατά τη διάρκεια του μασάζ ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και το πάχος των μαλλιών στα δερματικά κύτταρα της θηλής.

2. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται από καιρό για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Καταπραΰνει επίσης το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Μπορεί να μειώσει την πιτυρίδα και να ξεμπλοκάρει τα θυλάκια των μαλλιών που μπορεί να μπλοκαριστούν από το υπερβολικό λάδι. Μπορείτε να εφαρμόσετε καθαρό τζελ αλόης στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας μερικές φορές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και μαλακτικό που περιέχουν αλόη βέρα.

3. Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα που διεισδύουν στον άξονα της τρίχας και μειώνουν την απώλεια πρωτεϊνών από τα μαλλιά. Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε πριν είτε μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν τα μαλλιά σας τείνουν να είναι λιπαρά, μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για λίγες ώρες πριν τα πλύνετε. Κάντε μασάζ με λάδι καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής σας και σε όλα τα μαλλιά σας. Πρέπει να υπάρξει περισσότερη έρευνα για το λάδι καρύδας ως προωθητή της ανάπτυξης των μαλλιών, αλλά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες.

5. Ιχθυέλαιο

Η κατανάλωση ωμέγα λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των μαλλιών σας από το εσωτερικό, καθώς είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες. Λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα ωμέγα μαζί με τα αντιοξειδωτικά βοηθά στη βελτίωση της πυκνότητας και της διαμέτρου των μαλλιών. Μειώνει επίσης την τριχόπτωση. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα βοηθούν τα κύτταρα σας να λειτουργούν σωστά και μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία, οδηγώντας σε καλύτερη συνολική υγεία. Ακολουθήστε τη συνιστώμενη δοσολογία του κατασκευαστή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here