Ο Elon Musk βύθισε (ξανά) το Bitcoin – Πτώση 10% στα 44,439 δολάρια


«Το τρενάκι του τρόμου» θυμίζει η διακύμανση της τιμής του Bitcoin το τελευταίο 24ωρο με τους επενδυτές του κρυπτονομίσματος να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις, λόγω δηλώσεων του επικεφαλής της Tesla Elon Musk.

Η τιμή του Bitcoin σημειώνει σήμερα απώλειες 10% περίπου, κινούμενη στα 44,439.49 δολάρια. Γιατί συνέβη αυτό;

Χθες το βράδυ ο Elon Musk άφησε να εννοηθεί μέσω Twitter, ότι η εταιρεία του πούλησε ή ενδέχεται να πουλήσει την υπόλοιπη συμμετοχή της σε Bitcoin, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα σε απώλειες.

Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα @CryptoWhale ανέφερε, πως «οι Bitcoiners θα χαστουκίσουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla παράτησε την υπόλοιπη συμμετοχή της. Με το μίσος που λαμβάνει ο Μασκ, δεν θα τον κατηγορούσα…».

Σε αυτό το tweet, ο Έλον Μασκ απάντησε με μια λέξη: «Πράγματι».

Αυτό ερμηνεύθηκε ως πρόθεση απoεπένδυσης της Tesla από το Bitcoin και πυροδότησε ρευστοποιήσεις.

Η αντίδραση αυτή ανάγκασε τον Elon Musk να διευκρινήσει με νέο tweet ότι η Tesla δεν έχει προχωρήσει στην πώληση των Bitcoin που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε τις πωλήσεις οχημάτων με πληρωμές μέσω Bitcoin, λόγω της ανησυχίας για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη Bitcoin.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ