Πέτρος Φιλιππίδης: Η απολογία που δεν απέτρεψε την προφυλάκισή του – Τι υποστήριξε

Πέτρος Φιλιππίδης: Θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι», υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο δημοφιλής ηθοποιός

Ο ηθοποιός, που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία…», επισημαίνει.

Στο υπόμνημά του, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του: «Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα…», υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισε τον εισαγγελικό λειτουργό και η δικογραφία έχει πλέον διαβιβαστεί στην ανάκριση για τα περαιτέρω.

Ο βιασμός

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιού που συνεργαζόταν και την οποία, χάρη στη μητέρα της, βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή, «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως, εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του έτους 2008 που βρισκόμουν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, “θέλοντας απλώς να με ακούσει”, όπως η ίδια έλεγε χαρακτηριστικά. Αυτό με έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχα διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό μου…

Ουδέποτε προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται… Η καταγγελία της δεν ευσταθεί… Υποπίπτει σε αντιφάσεις, αυτοαναιρέσεις, ψεύδη και συλλογιστικά λάθη και τελικώς καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος. Λυπούμαι βαθύτατα για την ίδια και οργίζομαι για
τα όσα ψευδώς μου προσάπτει, ενώ προσπάθησα με κάθε καλή προαίρεση να μην την εκθέσω, να μην την προσβάλω, αλλά να την απωθήσω με τον ομαλότερο και ευγενέστερο δυνατό τρόπο. Με έχει φέρει στη δεινή, όμως, αυτή θέση να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου για αήθεις και επαίσχυντες πράξεις
που δεν έχω τελέσει…».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι ισχυρισμοί του και για τις άλλες δύο γυναίκες που τον καταγγέλλουν πως αποπειράθηκε να τις βιάσει, παρόλο που, εκτός των δικών τους μαρτυριών, κατέθεσαν και μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά τους.
Οσον αφορά τα όσα του αποδίδουν, επώνυμα, γνωστές ηθοποιοί, όπως η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λ. Δροσάκη (πράξεις για τις οποίες δεν διώκεται λόγω παραγραφής) ισχυρίζεται πως και σε αυτές τις περιπτώσεις το κίνητρο ήταν η εκδίκηση.

«Η γνωριμία μου με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000.
Αναπτύχθηκε μεταξύ μας πολύ γρήγορα μια έντονη έλξη και ήδη, πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση “Οι ηλίθιοι» στο θέατρο “Βρετάνια” τη σεζόν 2000-2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες. Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών, οπότε είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι κατά τη διάρκεια των προβών στο θέατρο την
απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Είχε ήδη γίνει η αρχή μεταξύ μας και, προφανώς, η απομόνωση από τους λοιπούς συναδέλφους ήταν επόμενο μόνο λόγω του γεγονότος πως ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή, βέβαια, επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει ενώπιόν σας, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός.

Οσον αφορά τη Λ. Δροσάκη, υποστηρίζει πως τη γνώρισε για πρώτη φορά το 2015, στην τελευταία παράσταση του έργου «Ο λάκκος της αμαρτίας», που ο ίδιος σκηνοθετούσε για το Εθνικό.

«Μου τη σύστησε στενή συνεργάτις μου. Επομένως, ψευδώς ισχυρίζεται ότι τη γνώριζα ήδη από το έτος 2007. Εάν η ίδια, ως φοιτήτρια της δραματικής σχολής και στα πλαίσια αυτής, επισκέφθηκε το σετ των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσα, είναι κάτι που δεν μπορώ ούτε και θέλω να αμφισβητήσω, διότι είναι πιθανό αλλά δεν το θυμάμαι. Σίγουρα, όμως, δεν την ξεχώρισα από τότε, ως ισχυρίζεται, ούτε είχα κάποια επαφή μαζί της… Τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα
περί παρενοχλήσεων, σκηνών ζηλοτυπίας, ξεσπασμάτων οργής και ταπεινωτικών προσβολών προς το πρόσωπό της, είναι εντελώς ψεύδη…», αναφέρει.

Πηγή: RealNews

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ