Καλογρίτσας: Ο Παππάς μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;»


Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του εργολάβου ξεκίνησε σε κλίμα μεγάλης έντασης

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί πέρασε στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, Χρήστος Καλογρίτσας. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα, που είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω παρενεργειών που του προκάλεσε ο εμβολιασμός, αλλά και της επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του εργολάβου ξεκίνησε σε κλίμα μεγάλης έντασης, με τον ίδιο να από την αρχή να δίνει να τοποθετείται λέγοντας ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;». Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι απάντησε πως «ήλθα μαζί σας», ενώ στη συνέχεια μιλήσαμε για κάποιους ξένους. «Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σταύρος Κελέτσης: Αρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;

Χρήστος Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

Σταύρος Κελέτσης: Που τον συναντήσατε;

Χρήστος Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τος σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππας. Με συγκεκριμένες εντολές.

Σταύρος Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;

Χρήστος Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ