Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά 97% απέναντι στην ινδική μετάλλαξη δείχνει νέα μελέτη


Εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη φαίνεται ότι είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία και συγκεκριμένα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 3.235 εμβολιασμένους υγειονομικούς στην Ινδία έδειξε οτι ελάχιστοι νόσησαν και πολύ λιγότεροι χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε οτι απο το σύνολο του δείγματος που είχε λάβει το σκεύασμα της AstraZeneca, μόνο οι 85 ανέφεραν συμπτώματα της Covid-19 και οι δύο εξ αυτών χρειάστηκε να μπουν στο νοσοκομείο.

Η μελέτη του νοσοκομείου Indraprastha Apollo στο Δελχί, δεν κατέγραψε θανάτους ή εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όσους είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η εφημερίδα India Today.

Ο Δρ Anupam Sibal, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομειακού ομίλου, δήλωσε: «Η μελέτη μας έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια. Δεν υπήρξαν εισαγωγές σε ΜΕΘ ή θάνατοι».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ινδική μετάλλαξη έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.300 κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ