Μicrosoft: Έγινε έρευνα για σχέση του Μπιλ Γκέιτς με άτομο που εργαζόταν στην εταιρεία


Η Microsoft πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με πιθανή σχέση του συνιδρυτή της, Μπιλ Γκέιτς με άτομο που εργαζόταν εκεί πριν από περίπου 20 χρόνια, αφού είχε υπάρξει ενημέρωση το 2019 πως είχε προσπαθήσει να συνάψει ερωτική σχέση με το εν λόγω άτομο, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.  

Η Microsoft είχε δεχτεί ενημέρωση στο δεύτερο ήμισυ του 2019 πως ο Γκέιτς «είχε προσπαθήσει να συνάψει προσωπική σχέση με άτομο που εργαζόταν στην εταιρεία το 2000», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, επιτροπή εξέτασε το θέμα με τη βοήθεια ενός εξωτερικού δικηγορικού γραφείου, πραγματοποιώντας εκτενή έρευνα.

Η Wall Street Journal μετέδωσε την Κυριακή πως το συμβούλιο της Microsoft είχε αποφασίσει πως η σχέση του Γκέιτς με εργαζόμενη ήταν ανάρμοστη και για αυτό χρειάστηκε να αποχωρήσει το 2020, επικαλούμενη άτομα ενήμερα για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft δεν προέβη σε σχόλιο για το εάν το συμβούλιο είχε αποφασίσει την απομάκρυνση του Γκέιτς.

Σε δήλωση στη Wall Street Journal εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι η απόφαση αποχώρησης από το συμβούλιο δεν είχε να κάνει με τη σχέση του με άτομο που εργαζόταν στην εταιρεία.

«Υπήρξε μια σχέση πριν από 20 χρόνια, που έληξε φιλικά. Η απόφαση του Μπιλ να φύγει από το συμβούλιο δεν είχε να κάνει με αυτό το θέμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στην πραγματικότητα εξέφρασε ενδιαφέρον να περνά περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, που είχαν αρχίσει μερικά χρόνια νωρίτερα».

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γκέιτς είπε στο Reuters ότι ισχύουν όσα είχαν αναφερθεί στη δήλωση αυτή.

Ο δισεκατομμυριούχος, που ήταν συνιδρυτής της Microsoft το 1975 και αποτελούσε διευθύνοντα σύμβουλο ως το 2000, είπε τον Μάρτιο του 2020 ότι αποχωρούσε από το συμβούλιο για να εστιάσει στις φιλανθρωπίες.

Ο Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι παίρνουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ