ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη [vid]


Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που ξεκίνησε το 2019 με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων, πήρε το 2020 ψηφιακή μορφή. Στην ουσία διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Diabetes Quiz Academy, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες. Η επιτυχία και αυτής της προσπάθειας άνοιξε τον δρόμο για τις νέες εκπαιδευτικές δράσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (17/05).

«Επιμένουμε ψηφιακά γιατί πιστεύουμε πως αυτό είναι το μέλλον, αυτό θα ταιριάζει σε ολοένα και ευρύτερα κοινά, ενώ η συγκέντρωση και η αξιολόγηση μεγάλου όγκου στατιστικών δεδομένων από το παιχνίδι θα βοηθάει τόσο εμάς όσο και την επιστημονική κοινότητα να εξελισσόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Μετά την επιτυχία της εφαρμογής, πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω, εξειδικεύοντας τα παιχνίδια και την προσπάθειά μας. Έτσι, δημιουργήσαμε και υλοποιούμε δύο νέα παιχνίδια, ένα ειδικά για τον Διαβήτη Τύπου 2 που ξεκινά σήμερα, κι ένα στοχευμένο στον Διαβήτη Τύπου 1 που θα τρέξει στις αρχές Ιουνίου».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2», που ξεκινά σήμερα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

  • Κατά τη διάρκεια της πρώτης (17-21 Μαΐου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Στη δεύτερη φάση (22-30 Μαΐου), οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Οι παίκτες που θα βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης σε πόντους μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα κερδίσουν δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πώς θα λάβετε μέρος στο παιχνίδι;

«Η διαδικασία για να μπορέσει κάποιος να παίξει το παιχνίδι είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε όλους», σχολίασε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου η οποία περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού αναλυτικά:

  • Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος είναι να ακολουθήσει τον σύνδεσμο https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association?InvGUID=56aea5a4-9568-4565-887c-4a0b1631e91e για να εγγραφεί.
  • Στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή Diabetes Quiz Academy από App Store ή Google Play και μπορεί να παίξει.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ