Ο πανίσχυρος κυκλώνας Tauktae χτυπά την ταλαιπωρημένη από τον κορονοϊό Ινδία


Ο κυκλώνας Tauktae, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά ισχυρός, έφτασε στην πολιτεία Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας, με ταχύτητες ανέμων που φτάνουν τα 160 χλμ/ ώρα.  

Ο κυκλώνας μαινόταν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας, έχοντας προκαλέσει τουλάχιστον εννιά θανάτους. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Σε εξέλιξη ήταν οι προσπάθειες διάσωσης άνω των 400 ανθρώπων που είχαν αποκλειστεί σε δύο σκάφη στα ανοιχτά.

Ο κυκλώνας χτυπά την Ινδία εν μέσω του κύματος κορονοϊού που έχει γονατίσει το σύστημα υγείας της χώρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε το βράυ της Δευτέρας ότι η «εξαιρετικά σοβαρή κυκλωνική θύελλα» είχε αρχίσει να φτάνει στις ακτές τη Γκουζαράτ.

Η Γκουζαράτ και η γειτονική Μαχαράστρα είναι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, με προβλέψεις για ισχυρότατες βροχοπτώσεις. Ο Tauktae θεωρείται πως θα είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που πλήττει την περιοχή από το 1998.

Αν και τα κρούσματα Covid-19 υποχωρούν και στις δύο πολιτείες, οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος κορονοϊού είναι ακόμα αισθητές.

Πάνω από 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε καταφύγια, πυροδοτώντας φόβους για πιθανά ξεσπάσματα στις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για παύση των διαδικασιών εμβολιασμού σε αρκετές πόλεις στις ακτές που θεωρείται ότι κινδυνεύουν.

Η καταιγίδα επίσης δυσχεραίνει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ινδικά νοσοκομεία. Το Μουμπάει έχει ήδη μετακινήσει 580 ασθενείς με Covid-19 από ειδικά κέντρα σε άλλα νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους. Αξιωματούχοι έχουν επίσης συστήσει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναμένονται πλημμυρισμένοι δρόμοι, ζημιές σε δίκτυα ηλεκτροδότησης και ξεριζωμένα δέντρα.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ